Wspomniany schabowy i domowy polski rosół to zestaw, który zaserwowano gościom w dniu otwarcia Baru Miś, 25 maja 2016 roku. Tradycyjnie gości on w karcie "Misia" w każde kolejne urodziny. W miniony piątek goście mogli go zjeść w promocyjnej cenie. Na wszystkich przybyłych czekał też poczęstunek - "czekadełko" - świeży chleb z domowym smalcem i ogórkiem małosolnym. Nie mogło obyć się bez urodzinowego tortu.
"MIŚ Bar" jest stworzony w stylu rodem z PRL-u. Po przekroczeniu progu restauracji, można przenieść się w czasy, które starsi dobrze pamiętają, a młodsi mogą poznać. Wystrój jest pomysłem właściciela, który poświęcił wiele czasu na odszukanie dekoracji spełniających oczekiwania zarówno jego samego, jak i gości. Menu zmienia się z dnia na dzień, jednak niektóre pozycje na stałe pozostają w ofercie baru. Lokal jest przygotowany dla około 40 osób. W barze można zorganizować imprezy okolicznościowe. Istnieje również możliwość zamówienia cateringu. Do dyspozycji gości jest także namiot cateringowy, w którym można zorganizować przyjęcie na około sto osób.