Koło Gospodyń Wiejskich w Trzciance reprezentuje Mazowsze w ogólnopolskim projekcie "Z mięsem drobiowym przez pokolenia". Gospodynie ugotowały pyszną gęsinę, nagrały przy tym promocyjny film, a teraz zachęcają do jego obejrzenia, bo najbardziej popularne nagrania zostaną nagrodzone finansowo.
Koło Gospodyń Wiejskich w Trzciance bierze udział w projekcie "Z mięsem drobiowym przez pokolenia". To projekt kulinarny, którego ideą jest połączenie tradycyjnych przepisów kultywowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich z nowoczesnymi aranżacjami tychże dań realizowanymi przez szefów kuchni młodego pokolenia. W ramach ogólnopolskiego konkursu organizatorzy typują 16 KGW, które pod okiem kamer przygotowują danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Konkursowy szef kuchni wykona to samo danie w nowej odsłonie. Gospodynie z Trzcianki zostały wytypowane jako reprezentantki całego Województwa Mazowieckiego, aby pod okiem kamer przygotować konkursowe danie. Koło reprezentowały: Zofia Kądziela i Sylwia Częstochowska, które ugotowały zupę z gęsich podrobów i gęś duszoną w kapuście. Filmy z realizacji projektu są dostępne na You Tube, a o zwycięzcy i tym samym zdobywcy głównej nagrody zdecydują widzowie. Za pierwsze miejsce zwycięskie Koło Gospodyń Wiejskich otrzyma 6 tys. zł.
Teraz zatem trzeba pomóc gospodyniom z Trzcianki wygrać, oddając głos na ich konkursowy film.
- Bardzo prosimy Was o pomoc, bo teraz to Wy - widzowie - wybieracie zwycięzców. Wystarczy, że wejdziecie w poniższy link i obejrzycie nasz film. Zachęcamy także do udostępniania (wyświetlenia na FB stanowią 80%, a pozostałe 20% stanowią udostępnienie ze strony. Konkurencja jest ogromna, ale dzięki wam może nam się udać - zachęcają członkinie KGW Trzcianka.
Wystarczy wejść w link https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=640947668070008&id=100064643411984 i udostępnić filmik.
Liczą się również wyświetlenia, więc zachęcamy do jak największej liczby odsłon filmu. Głosowanie trwa do końca maja.
Komentarze
Zostaw komentarz